Var god läs forumsreglerna innan du postar ett nytt inlägg.


Nyår i Cannes

Det äldsta inlägget visas överst. För att ändra visningsordningen behöver du vara inloggad. Är du ännu inte medlem? klicka i så fall här för att registrera dig! Efter att du registrerat dig får du full tillgång till forumet.

Navigation: Forum IndexÖvrigt om RivieranNyår i Cannes

Posta Svar
Sara S
Ny medlem på forumet

Medlem Sedan: 2012-08-14
Antal Inlägg: 4
Ort: Nacka
#12012-11-24 10:06

Hej

Min man och jag ska tillbringa en vecka efter nyår i Cannes, (1-7 jan 2013). Vi anläder på nyårsafton. Finns det något som man bara måste uppleva en sådan kväll?

Är det något speciellt som sker under denna vecka te x mässa, event, konstutställning eller andra besöksmål.

Vi tänkte att vi skulle upptäcka omgivningarna runt Cannes cykelledes. Var hyr man cyklar och är det någon som har tips om platser, leder och attraktioner på cykelavstånd från Cannes?

Ett av våra intressen är besöka resturanger. Undrar om någon har några tips på bra resturanger?

Tacksam för svar

Med vänlig hälsning

Sara Svanberg Foss


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Anders Isaksson
Nybörjare på forumetMedlem Sedan: 2010-08-10
Antal Inlägg: 20
Ort: Cannes
#22012-11-24 17:02

Hej Sara,

Vi har själva tillbringat nyår ett antal gånger i Cannes och kommer att göra så även i år.

Om ni anländer på nyårsdagen och inte bokat bord på någon restaurang kan det nog vara svårt att hitta något. Men det är bara att försöka. Själva har vi firat in året bland annt på restaurang Le Caveau des Années 30, som ligger "mitt i Cannes", vid gamla hamnen. Vi har också varit på några av de restauranger som finns utefter Quai Saint-Pierre, vid gamna hamnen. Även Restaurant Lou Souleou, 10, Boulevard Jean Hibert, gatan som går utefter Plage du Midi. Brukar servera mycket bra fisk och fisksoppa.

Annars kan vi rekommendera att ta med en butelj champagn upp till La Suquet, i området vid Musée de la Castré. Brukar vara mycket folk och uppsluppen stämning och sedan har man fri utsikt över Cannes och fyrvekeriet.

Vad som händer i Cannes finns information om på Cannes' hemsida, på Palais des Festivals et des Congrès, Made in Cannes eller Cannes Turistbyrå.

Vi har även lite info och tips på bloggen på vår webbplats Destination Cannes.
(Din fråga påminde mig att själv göra ett besök på turistinformationen för att kolla upp vad som händer i stan under jul och nyår.)

För att hyra cyklar finns några alternativ som både vi och våra gäster använt sig av:

  • www.elite-rentabike.com
  • www.holiday-bikes.com
  • www.mistral-location.com
  • www.loca-bike.fr
     

Vilken man väljer beror lite på vad man är ute efter. Vardagscykel eller sport. Kolla på deras hemsida. Samtliga ligger ganska centralt i Cannes.

När det gäller tips på cykelleder måste jag få återkomma till detta. Skall kolla lite med turistinfo och cykelklubbar här i Cannes och återkomma till er.

Om ni vill så kan jag skicka er lite broschyrer och annan information om Cannes som jag brukar hämta på turistbyrån. Bara att skicka mig ett mail på anders@Destination-Cannes.net så ordnar jag det. Kan ta med diverse om både restauranger, utflyker, mm.

 

MVH
/Anders I


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Sara S
Ny medlem på forumet

Medlem Sedan: 2012-08-14
Antal Inlägg: 4
Ort: Nacka
#32012-11-25 08:55

Hej Anders

Vilken respons. Tack för snabbt svar och för alla bra tips. En av de sak vi kommer att göra på nyårsafton är defenitivt ett glas champagne med fyrverkeri. Vi funderar på nyårsmiddag på Le mesclun.

 

Gott nytt år

Sara


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Sara S
Ny medlem på forumet

Medlem Sedan: 2012-08-14
Antal Inlägg: 4
Ort: Nacka
#42012-11-25 10:46

Hej

En frågat till - en mycket viktig en. Hur är det med affärernas öppettider under nyårsafton för att handla livsmedel, vin och dyl? Vi kommer till Cannes runt 15.00 -tiden.

Med vänlig hälsning
Sara


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl