Var god läs forumsreglerna innan du postar ett nytt inlägg.


gråstarr operation i Nice, vad kostar det. Ska man göra den på sjukhus eller privat ?

Det äldsta inlägget visas överst. För att ändra visningsordningen behöver du vara inloggad. Är du ännu inte medlem? klicka i så fall här för att registrera dig! Efter att du registrerat dig får du full tillgång till forumet.

Navigation: Forum IndexHälsa och sjukvård i Frankrikegråstarr operation i Nice, vad kostar det. Ska man göra den på sjukhus eller privat ?

Posta Svar
de verdier
Ny medlem på forumet

Medlem Sedan: 2010-04-06
Antal Inlägg: 5
Ort: Nice
#12016-11-28 17:58

Ögonoperation gråstarr, kostnad? Privatklinik eller sjukhus?


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
rolf.waern@orange.fr
Forumproffs

Medlem Sedan: 2016-04-30
Antal Inlägg: 89
Ort: Pujols
#22016-12-03 17:42

jag kännner mäniskor som opererat grå starr både på sjukhus o klinik, har du det gröna kortet o får tag i en läkare som är det stora problemet här i alla fall så är det inga problem att bli opererad om ögonen är i ordning. Vissa läkare tar xtra avgifter i Frankrike, speciellt om du vill ha en ooperation som gör att du slipper glasögon sedan, en väninna betalade 500e fördetta annars bör det inte vara någn speciéll avgift förutom besök o kanske sedan läkarkontroll , hjjärtkoll etc som man gör här. Ögonläkarna här är privata, finns ingen på sjukhuset men vi betalar normala kostnader för besöken men för operationen vet vi inte än, det är snart aktuellt men skriver en rad när jag vet. Ta reda på en ögonläkare, tala med honom o be honom tala om procedur o kostnader som nog kan variera en smula men då bör du få klart besked om kostnaden. Det tar ju ett tag innan grå starr är klar för operation vet inte hur långt det har avancerat för dig?Min frus syn blir sämre succesivt sedan över ett år o nu börjar det bli aktuellt.


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
leifb
Forumguru

Medlem Sedan: 2012-12-06
Antal Inlägg: 263
Ort: Port La Napoule
#32016-12-03 17:45

Är de medlem i franska försäkringskassan är den subventionerad. Dock har även läkare, som är anslutna rätt att ta ut mer kostnad än standardersättning.

Jag är medlem i CPAM och opererades i juli för gråstarr på Oxfordkliniken i Cannes av en ansluten läkare men med rätt att ta ut över taxan. Mina kostnader blev till läkaren,som gjorde ingreppet, €130 för analys samt definierig av artificiell lins respektive € 500 till läkaren för operationen, . Inskrivningen på kliniken fordrar en genomgång av hälsotillstånded av en läkare på kliniken, kostad €140. Total egenkostnad €770. Till det kom parkering vid förundersökning resp, operation (hustrun medföljde och körde tillbaka). Alt. kommunal transport dit och taxi åter efter operationen, där taxiresan ersätts.


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Patricia
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2009-01-24
Antal Inlägg: 12
Ort: Cannes
#42016-12-04 10:52

Jag kan varmt rekommendera Dr Patrick DESPREZ, skicklig oftalmolog i Nice.

Adress: 55 Prom des Anglais, 06200 Nice.

Tel 04 93 44 84 29.

En konsultation på läkarmottagningen ger svar på samtliga frågor.


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl